Načini sticanja MCC akreditacije

Postoji samo jedan način apliciranja da biste stekli Vašu MCC (Master Certified Coach) akreditaciju.  Pažljivo pročitajte uslove da biste prepoznali put do akreditacije koji najviše odgovara Vašem stilu učenja, načinu pohađanja treninga i životnim navikama.

Uslovi:

  • Završen trening za profesinalnog kouča u ukupnom trajanju od 200 sati.
  • 10 sati mentoringa u trajanju od minimum 3 meseca sa MCC-akreditovnim koučem koji ima aktivni status članstva u ICF-u. Mentor koji mentoriše Vaš rad ne može biti ista osoba koja Vam je mentorisala rad pri ranijim nivoima akreditacija.
  • Najmanje 2500 održanih koučing sati (od čega 2250 naplaćenih) sa minimum 35 različitih klijenata i to od početka pohađanja treninga za profesinalnog kouča.
  • Ocena vođenja i učinka koučinga (pripremiti dve koučing sesije u vidu audio zapisa i njihove pisane transkripte koje je potrebno poslati kroz online prijavu prilikom apliciranja za MCC akreditaciju)
  • Potrebno je da kandidat trenutno ima (ili je ranije imao) akreditaciju na nivou Professional Certified Coach (PCC).
  • Položen ICF test koučing znanja (CKA), ukoliko nije položen ranije tokom apliciiranja za ACC ili PCC.

Cena:

  • Za članove ICF: 575 USD
  • Za ostale: 775 USD

Vreme potrebno za proveru je oko 18 nedelje.

Sample Application (PDF)

Performance Evaluation

Kandidati za kouča koji apliciraju za MCC moraju da završe minimum 200 sati treninga za profesionalnog kouča.

Klikni za više

Potrebno je da kandidati za MCC kouča, putem online aplikacije, dostave dokumentaciju o minimum 10 sati mentoringa.

Klikni za više

Potrebno je da kandidati za ICF akreditaciju dokumentuju broj održanih sati koučinga, a potvrdu o svom iskustvu prilažu kroz poseban dokument u prijavi za akreditaciju.

Klikni za više

Test provere koučing znanja (CKA) je alat koji se koristi za procenu stepena znanja i veština kouča koje su od značaja za koučing praksu. CKA test proverava celokupno znanje kouča koje uključuje ICF definiciju koučinga, Etički kodeks i ICF ključne kompetencije.

Klikni za više

Procedura za akreditaciju MCC kouča uključuje procenu vođenja i učinka koučinga koje obavljaju ICF procenjivači kroz proveru 2 audio snimljene koučing sesije sa transkriptima. Da bi koučevi dobili svoju MCC akreditaciju potrebno je da vođenje koučinga i učinak koučinga pokazan na poslatim koučing sesijama, bude ocenjenjen kao zadovoljavajući za MCC nivo.

Klikni za više

Nemojte slati dokumentaciju u sedište ICF-a poštom ili putem elektronske pošte. ICF će razmatrati isključivo dokumentaciju poslatu putem online aplikacije.

Ukoliko imate pitanja ili Vam je potrebna dodatna podrška u vezi apliciranja za MCC nivo ICF akreditacije, pošalite email na: support@coachfederation.org.