O ICF Global

ICF je vodeća organizacija na globalnom nivou, posvećena unapređenju koučing profesije kroz uspostavljanje visokih standarda, nezavisnim procesom sertifikacije i izgradnjom svetske mreže obučenih profesionalaca.

Kao najveća svetska organizacija profesionalno obučenih koučeva, ICF na članove prenosi kredibilitet. ICF je takođe posvećen povezivanju članstva sa alatima i resursima koji su potrebni za razvoj njihovih karijera.

ICF nudi jedini, globalno priznat, nezavisan program lične akreditacije za koučeve.ICF lična akreditacija se dodeljuje profesionalnim koučevima  koji su ispunili stroge zahteve vezane za obrazovanje i potrebno iskustvo i pokazali temeljno razumevanje kompetencija koje postavljaju standard u profesiji. Postizanje akreditacije putem ICF-a označava posvećenost kouča integritetu, razumevanju i majstorstvu koučing veština i izgradnji odnosa sa klijentima.

ICF takođe akredituje edukativne programe i škole koje nude specijalizovane treninge za koučeve. ICF akreditovani programi moraju da prođu kroz rigorozan proces recenzije i dokažu  da jee njihov nastavni plan usklađen sa ICF-ovim osnovnim kompetencijama i etičkim kodeksom.

Danas je ICF među profesionalnim koučevima širom sveta naročito priznat po:

  • Razvijanju osnovnih koučing kompetencija.
  • Uspostavljanju profesionalnog etičkog kodeksa i standarda.
  • Stvaranju međunarodno prepoznatog programa akreditacije.
  • Postavljanju smernica putem akreditacije za obrazovne koučing programe.
  • Omogućavanju kontinuiranog obrazovanja kroz događaje svetske klase, zajednicama prakse i arhiviranog učenja.

Misija

ICF postoji da predvodi globalni napredak koučing profesije.

Vrednosti

Zalažemo se za pouzdanost, otvorenost, prihvatanje i usaglašenost i smatramo da su svi delovi  ICF zajednice uzajamno odgovorni za podržavanje sledeće vrednosti.

  1. Integritet: Pridržavamo se najviših standarda za koučing profesiju, kao i za našu organizaciju.
  2. Izvrsnost: Postavljamo i demonstriramo standarde izvrsnosti za profesionalni kvalitet, kvalifikaciju i kompetentnost u koučingu.
  3. Saradnja: Cenimo društvenu povezanost i izgradnju zajednice koja se javlja kolaborativnim partnerstvom i zajedničkim dostignućima.
  4. Poštovanje: Inkluzivni smo i cenimo različitost i bogatstvo naših globalnih aktera. Stavljamo ljude na prvo mesto, bez ugrožavanja standarda, politike i kvaliteta.

ICF definicija koučinga

ICF definiše koučing kao partnerstvo sa klijentima u kreativnom procesu koji izaziva razmišljanje i  nadahnjuje na dostizanje vrhunac sopstvenih ličnih i profesionalnih potencijala.

Globalna koučing i mentoring alijansa

ICF ima čast da bude deo GCMA (Global Coaching and Mentoring Alliance), formirane u novembru 2012,  zarad zajedničkog rada sa drugim globalnim koučing i mentoring organizacijama na obezbeđenju zajedničke perspektive prakse profesionalnog koučinga.

Ostalo je još

dana
sati
minuta
sekundi

do isteka članarine.
Požurite!